Dev Projeden Avrupa Bile Etkilenecek

6 mart tarihinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan Serdar Hüseyin Yıldırım, 3. Havalimanı hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye için bu projenin önemine dikkat çeken Yıldırım, bu projenin şu anda DHMİ’nin elindeki en önemli proje olduğunu söyledi. Kendisi de uçak mühendisi olan Yıldırım, 12 yıl çeşitli havayollarında yöneticilik yaptı. İsanbul’un hava trafiğinin çok yoğun olduğunu söyleyen Yıldırım, bu projeye daha erken başlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu projenin dünya sivil havacılığının yönünü değiştirecek çapta büyük olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, henüz inşaatın başlamadığını zemin ıslahının devam ettiğini, mayıs ayında fiili inşaata başlanacağını söyledi. Artık Türkiye’nin havacılık aksının ağırlıklı noktası olduğunu söyleyen Yıldırım, eğer bu havalimanı projesi başarılı olursa bize çok sayıda avantaj kazandıracak dedi. Eğer doğru olan yapılırsa bu havalimanının Frankfurt’u da Heathrow’u da sileceğini dile getirdi.

Gazetecilerin geleceğe yönelik bir ajandanız var mı sorusu üzerine, Türkiye’de DHMİ’nin güzide bir kurum olduğunu söyledi ve tecrübeleri ile bu kurumun Türkiye içerisinde hapsolmaması gerektiğini dünyaya açmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Daha önce 3. Havalimanının açılmasının ardından Atatürk Havalimanı’nın kapanacağı ile ilgili haberler gelmişti. Yıldırım’a bu soru da soruldu. İki havalimanının olması mümkün değil. Aksi halde transferde sorunlar ortaya çıkar. Atatürk Havalimanı’nın kargo taşımacılığında kullanılması için gelen öneriler olduğunu söyledi. Ama Yıldırım bunu da doğru bulmadığını ve kargo taşımacılığının da üçüncü havalimanına geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Havaalanı ile ilgili ne gelişmeler yaşanacağı henüz bilinmese de Atatürk havalima’nının bu açıklamalardan sonra tarihe karışacağı kesin gibi görünüyor. Yıllardır İstanbul’un hava trafiğinin merkezinde bulunan Atatürk havalimanı kapanacak mı? Atatürk havalimanı’nın akıbeti ne olacak? Bunu ilerleyen zamanlarda yapılacak açıklamalarla daha net anlayacağız. Şu anda tek netleşen 3. Havalimanı inşaatının mayıs Ayında kesin olarak başlayacağı.