Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde şu anda aktif olarak bir milyona yakın öğretmen adayı görev ve faaliyetlerine devam etmektedir. Buna göre bu öğretmenlerin bir bölümü kadrolu, bir bölümü sözleşmeli ve bir bölümü ise ücretli öğretmen pozisyonunda görev yapmaktadır.

Dün İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız haberde ücretli öğretmenlerin oldukça düşük maaş aldığını ve haftada 30 saat ders anlatan bir öğretmenin asgari ücretten dahi düşük maaş kazandığını belirtmiştik. Buna göre ücretli öğretmenlerin tatil günlerinde ödeme alamaması, sigorta günlerinin daha düşük yatması gibi problemleri de bulunurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafndan ücretli öğretmenlere önemli bir açıklama yapıldı.

MAAŞLAR DÜZENLENECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da gündemin başlıkları değerlendirildiği gibi ücretli öğretmenlerin maaşları hakkında da bilgi verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı duyurusunda ücretli öğretmen maaşlarının düzenleneceği belirtildi.

Net olarak nasıl bir düzenlemenin yapılacağı, ücretli öğretmen maaşlarının ne kadar olacağı ve sigorta ödemeleri, tatil günlerinde ödenmeyen ücretler gibi her hangi bir bilgi verilmedi ancak ücretli öğretmenlerin maaşlarının en az asgari ücret ya da 2 bin lira civarına yükseltilebileceği ön görülmektedir. Konu hakkında yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığının devreye girmesi ve kamuoyuna açıklama yapması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim