Ülkemizde bilindiği üzere geçtiğimiz sene faaliyete geçtiği söylenen Çiftlik Bank yatırılan paranın iki, üç katını kullanıcıya toplam bir seneye kadar geri ödeyeceğini vaat etmektedir. Bu sisteme Türkiye geneli 140 bine yakın kişi toplam 1,5 milyar lira civarı ödeme yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı konuya el atarak Çiftlik Bank hakkında soruşturma başlattı ve soruşturmaların başlaması ile yönetim ekiplerinden haber alınamadığı ödemelerin ise yapılmadığı belirtildi. Çiftlik Bank'ın sitesinin kapanması, sosyal medya hesaplarının kapanmasından sonra kurucu Mehmet Aydın'ın yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Peki sistem para yatıranlar geri ödemelerini alabilecek mi, iadeler nasıl alınır?

ÖDEMELER GERİ ALINACAK MI?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yoğun arama olduğundan dolayı Çiftlik Bank'a para yatıranların ödemelerinin geri iade edilip edilmeyeceği, paralarının geri ödenip ödenemeyeceği hakkında rapor yayımladı. Yayımlanan raporda Çiftlik Bank'ın tesislerinin sadece 4 tanesinin Türkiye'de olduğu kalan tesislerin yurt dışında olduğu ödenen paranın büyük bir bölümünün kullanıcılara Çiftlik Bank üzerinden geri aktarılmış olduğu kalan paranın ise nerede olduğunun bilinmediği için geri iadelerin mümkün olmadığı ifade edildi. Yani Çiftlik Bank'a para yatıran kişiler ödemelerini geri iade olarak alamayacak.