Trafiğin rahatlaması için yurt geneli köprü inşaatları sürmeye devam ediyor. Sıklıkla basının gündemine oturan 1915 Çanakkale Köprüsü bittiğinde dünyanın en uzun  aralıklı köprüsü olacak ve tüm dünyanın gündemine oturacak mühendislik harikalarından bir tanesi olacak.

1915 Çanakkale Köprüsüne yap - işlet - devret sistemi ile ihale yapıldı ve ihaleye girip kazanan şirketler yap - işlet - devret sistemi ile köprüyü kullanacak. Köprünün yapımında ise binlerce kişiye iş imkanı sunulacak.

4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında açıklama yaparak ihaleyi 2 Türk ve 2 Güney Koreli firma ile birlikte kazandıklarını vurgulayarak köprünün yapımında tahminine göre 4 bin kişiye istihdam sağlanacağı duyuruldu. Buna göre köprünün yapımının başlaması ile toplam 4 bin kişiye iş imkanı sunulacak.

DÜNYANIN EN UZUN ARALIKLI KÖPRÜSÜ

1915 Çanakkale Köprüsü iş imkanı olarak oldukça faydalı olacağı gibi bitiminde de dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olma özelliğini kazanacak. Şu ana kadar ki en uzun aralıklı köprüyü geçecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü bir mühendislik harikası olarak bilinmektedir.

Köprünün yapımından bitimine ve işletilmesine kadar basının gündeminde olması beklenen 1915 Çanakkale Köprüsünün temelleri geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla atılmıştı.
Editör: TE Bilisim