Bilindiği gibi çalışmayan ev hanımları ancak bankaların yapmış olduğu bireysel emeklilik sistemi ile emekli olabilmektedir. Ancak bu sistemin kazancı pek olmadığı ve emeklilik yaşının gelmesi ile bankanın bireysel emekliliğe para yatıran kişiye çok az maaş vermesinden dolayı ev hanımları bu sisteme pek sıcak bakmıyor.

Çalışmadan emekli olmak neredeyse hayal derken Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifinde bulundu. Eğer onaylanırsa ev hanımları da çalışmadan emekli olabilecek.

25 YIL EVLİ OLMAK ŞARTI

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuş olduğu kanun teklifi incelendiğinde ev hanımlarının emekli olabilmesi için en az 25 yıldır evli olması şartı aranmaktadır. Bu şart ile ev hanımları emekli olabilecek.

EV HANIMLARI İSTEKLERİ ÜZERİNE EMEKLİ OLABİLİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisine  Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından sunulan kanun teklifinden önce ev hanımlarının zaten istekleri üzerine emekli olabilme şanslarının bulunduğu görülmektedir. Ancak bunun için bazı şartlar var.

Buna göre ev hanımı 30 günden az çalışıyor ya da çalışmıyor ama emekli olmak istiyorsa 568 lira aylık prim ödeyerek emekli olabilir. İsteği bağlı sigorta adı verilen bu sistem de 9 bin gün primin doldurulması gerekmektedir. Ev hanımının emekli maaşı alması için ise 58 yaşına gelmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim