Bilindiği gibi ülkemizde her ne kadar işsizlik için çalışmalar yapılıyor olsa da her sene işsizlik rakamları artmaya devam etmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan son rakamlara bakıldığında Türkiye'de işsizlik oranının %11,8'e kadar yükseldiği görülmektedir. Bu konu hakkında İŞKUR çalışma yaptığı gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da iş verenlere ve işçileri dikkatle takip etmektedir. İşsizlik rakamlarının azaltılması ve gençlerin iş bulabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugün yaptığı açıklamasında önemli bir konuyu duyurarak pek çok gence müjdeli haberi vermiş oldu.

Maaşlarının Yarısı Bizden!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı konuşmasında işsizlik rakamlarına değinerek bu rakamın %11,8 olduğunu ve milyonlarca gencin işsiz olduğunu dile getirdi. Yaptıkları çalışma ile bir milyon - bir buçuk milyon arası gence istihdam alanı teşvik edeceklerini ve İŞKUR'un da yeni çalışmalar yaptığını duyuran Mehmet Müezzinoğlu gençlerin iş bulabilmesi için iş yeri sahiplerinin gençlere verecekleri maaşın yarısının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karşılanacağını duyurdu.

Maaşlarının yarısının devlet tarafından karşılaması ile işsizlik oranlarının ciddi şekilde düşüş göstermesi beklenmekte olup bir yıl süre ile iş yerlerinin adaya maaşlarının yarısını vermesi ve sigorta primini de yatırmaması (devlet tarafından yatırılması) beklenmektedir. Buna göre her iş yeri bu çalışma ile +1 personel daha alabilecek.
Editör: TE Bilisim