Hükümet tarafından kamuoyuna yapılan duyuru ile emeklilere müjde verilmişti. Öyle ki bayram öncesi emeklilere bin lira (1000 TL) bayram ikramiyesi ödeneceği duyurulmuş ve hangi kurumdan emekli olan için bayram ikramiyesi ödemelerinin ne zaman yapılacağı açıklanmıştı.

Bayram öncesi pek çok emekli ATM sırasına giderek bayram ikramiyelerini çekti. Buna göre emekliler bin liralık ikramiye ödemesinin yattığını söylemişti. Ancak özellikle sosyal medya üzerinden pek çok kişi emekli ikramiyesinin bin lira yatmadığını ve neden eksik yattığını soran paylaşımlar bulunmaktadır. Bu konu üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklama yaptı.

BAKAN SORULARA YANIT VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile ikramiye ücretlerinin neden eksik yattığı belirtilerek bilgi kirliliğinin olduğu ve algı çalışmasını kınadığı belirterek ölüm aylığı alanlar için kişiden kişiye verilen maaş tutarlarının farklı olduğu örneğin eşine yüzde 50, anne babasına yüzde 25, varsa çocuğu yüzde 25 olarak paylaşıldığı ve ikramiye ödemelerinin de bu yüzdeliklere göre yatırıldığı söylendi. Yine bu durum iş kazası durumları içinde geçerlidir.

Editör: TE Bilisim