Ülkemizde bilindiği üzere kamu kurumlarında çok sayıda 4/C statüsünde istidam etmekte olan personeller bulunmaktadır. Taşeron işçilerine kadronun verilmesi ile 4/C'li işçilerde kadroya geçmek istediklerini belirtmelerinin ardından çalışmalar başladı.

Buna göre 4/C işçileri bilindiği üzere belirli kamu kurumlarında adet sınırları içerisinde mevsimlik, dönemsel ya da belirlenen süre zarfı boyunca sözleşmeli olarak istihdam adan personeller olarak bilinmektedir. Bir nevi 4/C'li personellerde halk arasında yaygın olarak bilinen sözleşmeli işçi yani taşeron olarak gösterilebilir. 4/C'li işçilerin 4/B'ye geçirilecekleri müjdesinin verilmesinden sonra şimdiden tarih açıklandı.

4/C İŞÇİLERİ NE ZAMAN 4/B STATÜSÜNE GEÇECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından merak ile beklenen sorunun yanıtı verildi. 4/C statüsünde istihdam etmekte olan personellerin 4/B statüsüne ne zaman geçecekleri merakla beklenirken sonunda cevap verildi peki tarih nedir?

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da 4/C işçilerinin 4/B statüsüne 3 Nisan 2018 tarihi itibari ile geçirileceklerini belirtti. Yani bu işçiler 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile 4/B statüsüne geçirilecek ve işçiler 3 Nisan 2018 tarihi dahil olmak üzere bundan sonra görev yaptıkları kurumlarda 4B statüsünde çalışacaktır. Bu şekilde mevsimlik, dönemsel ya da belirlenen yıl boyunca görev yapacaklarına dair kavramda kaldırılacak olup işçilere devlet garantisi verilecektir.

Editör: TE Bilisim