Günümüzde gençler artık üniversite, bölüm ve meslek tercihlerini işsiz kalmamak için yapmaktadır. Ancak genel olarak milyonlarca kişinin kendi mezun oldukları bölümler yerine farklı dallarda istidam ettiği görülmektedir. Bu sorunlar ile karşılaşmamak için gençlerin işsizlik oranlarının düşük olduğu bölümleri tercih etmesi gerekmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu verileri incelendiğinde pek çok meslekte işsiz oranlarının düşük olduğu görülmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bu meslekleri seçenlerin işsiz kalma olasılıkları çok düşük.

VETERİNERLİK

TÜİK verilerine göre veterinerlik bölümlerinden mezun olan adayların %80'den fazlasının iş sahibi olduğunu ve bu bölümlerden mezun olanların neredeyse hiçbirinin işsiz kalmadığı görülüyor.

MÜHENDİSLİK

Mühendislik Fakülteleri her ne kadar şu anda öğrenci dolu ve kamuda atamalar oldukça düşükte olsa özellikle özel sektörde mühendislerin iş olanakları oldukça fazladır. Mühendislik bölümlerinden mezun olanlar %79,3 oranında iş sahibi olabiliyor.

SAĞLIK 

Sağlık bölümleri de en çok atama ve özel sektörde de iş bulabilme imkanlarının gelişmiş olduğu bölümlerdir. Kamuda açıkların olduğu görüldüğü gibi özelde de açık oldukça fazladır. Yani sağlık bölümlerini okuyanların işsiz kalma oranları çok düşüktür.

Bu bölümler hariç olmak üzere yine hukuk, güvenlik hizmetleri, mimarlık, inşaat bölümleri, biyoloji ve çevre bilimi gibi bölümlerinde iş olanaklarının fazla ve işsizliğin oldukça az olduğu görülmektedir.
Editör: TE Bilisim