Ülkemizde bilindiği üzere prim gününü ve yaşını dolduran kişiler sosyal güvencelerinin olduğu kuruma dilekçelerini vererek emekli olabilmektedir. Emekli olduğunda maaşlarda belirli oranlarda düşüş yaşanmakta olup emeklilerin daha refah düzeyde yaşayabilmeleri için ikramiye ödemeleri yapılmaktadır.

Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde ile ek göstergelerin 3600'e çıkarılacağı belirtilmişti. Buna göre kimi çalışanların ek göstergeleri 2200'den 3600'e ve kimi çalışanların ek göstergeleri ise 3000'den 3600'e çıkartılacağı söylenmişti. Kamunun bu mesleklerinde çalışanlara müjde verilecek. Öyle ki maaşlara 600 TL'ye yakın zam gelecek.

600 LİRAYA KADAR ZAM YAPILACAK

Kamuda polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idareci olarak istihdam etmekte olup yeni emekli olacaklar ve daha önceden emekli olanların ek göstergeleri 3600'e çıkartılacak. Bu görevlilerin kiminin ek göstergesi 2200 kiminin mevcutta 3000 olduğu biliniyor. Öyle ki çalışılan hizmet süresi ve ek göstergelere göre emeklilerin maaşlarına 600 TL'ye kadar zam yapılması bekleniyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından da kamuoyuna konu hakkında açıklama yapıldı ve bu mesleklerde istihdam etmekte olan personellerin ek göstergelerinin 3600'e çıkartılacağı söylendi. Ek göstergelerde ne zaman artışın yaşanacağı bilinmiyor ancak yakın zaman içerisinde düzenlemelerin yapılması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim