Borusan Holding Kriz Yok Dedi

Borusan Holding 4.5 milyar dolarlık cirosuyla Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri. Son dönemlerde holding hakkında çıkan kriz dedikodularına yanıt gecikmedi. Borusan Holding’in açıklamasında rakamlar konuştu. Bu yıl 417 milyon dolarlık yatırım planlayan Borusan Holding kriz beklemiyor. Tam aksine 2019'a kadar yatırım miktarını 2 milyar dolara ulaştırmayı planlıyor. Borusan'ın CEO'su Agah Uğur ABD'de açtığı boru fabrikasının ardından Rusya'da şirket satın aldı. Bir açıklama yapan CEO, büyük bir kriz beklemiyoruz dedi. Ülke ekonomisindeki yavaşlamaya rağmen geleceğe güven duyduklarını dile getiren Borusan CEO’su, yatırımlarında azalma olmadığını söyledi. 2019 yılına kadar 2 milyar dolarlık yatırıma ulaşma hedefleri olduğunu söyleyen CEO, cirolarının da 6,5 milyon dolara çıkacağını söyledi.

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, 5 yıllık stratejik plan çerçevesindeki hedeflerini bir toplantıyla açıkladı. Bu yıl özellikle Ar-Ge alanına ağırlık vereceklerini dile getiren Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, firmanın hala hayata geçirilme aşamasında olan 6 kuluçka şirketi bulunduğunu dile getirdi.

Rüzgar enerjisi santralleri Borusan'ın yapacağı yatırımlar içinde yüzde 65 ile aslan payını alıyor. Borusan Makina ve Güç Sistemleri şirketinin de Rusya'nın Uzakdoğu bölgesinde yeni bir Caterpillar distribütörlüğü satın alındığı da toplantıda açıklandı. Uğur, 2014'ün çok hareketli olduğuna dikkat çekerek jeopolitik ve makroekonomik risklerin arttığı ve ekonominin de bu yıl yüzde 2,9 büyüdüğüne dikkat çekerek, otomotivde 33 bin adetlik satışla rekor kırdıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim