Son birkaç aydır tüm dünya gündeminden kripto para birimleri düşmek bilmiyor. Bilindiği üzere bir dönem bitcoin rekor üzerine rekor kırdı ve Türkiye piyasalarında bir bitcoin 80 bin TL civarına satılmaya başladı. Ancak bitcoin 2017 yılına girmeye ramak kala çok ciddi düşüşler yaşadı ve Türkiye piyasalarında 49 bin TL'ye kadar geriledi. Şu an ise bitcoin inişli çıkışlı grafikleri ile 54 bin  - 55 bin lira civarında işlem görmektedir.

Bitcoin gibi etherium, litecoin, ripple vb. gibi tüm para birimleri insanların dikkatini çekmeye başladı. Bu sanal ve hiçbir kurum ile bağlantısı bulunmayan para birimleri ile ciddi kazançlar elde edenler olduğu gibi elinde ki tüm varlığını kaybeden de milyonlarca insan var. Peki Türkiye'de bitcoin ile diğer kripto para birimleri yasaklanacak mı?

TÜRKİYE KRİPTO PARALARI İNCELİYOR!

Ülkemizde özellikle son günlerde bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında yeni açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre paraların yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda net bir bilgi yok ancak kripto para birimlerinin ne için kullanıldığı, kimler tarafından kullanıldığı hiçbir şekilde takip edilemediği, bilinmediği için bu para birimlerinin yasal olduğunu söylemenin zor olduğu görülmektedir. Ancak kesinlikle illegal'de değil çünkü halen aktif olarak bu para biriminin satışları gerçekleşiyor.

Türkiye'de kripto para birimlerinin yasaklanabileceği konusunda bazı tahminler var ve hükümetin bu konuyu yakından takip ettiği düşünülmekte olup yakın zamanda bu konu hakkında dahi yeni bir KHK çıkabilir.

Editör: TE Bilisim