Bilindiği gibi ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kuruluşlarında istihdam eden memurlar yaşı ve prim süresini doldurduktan sonra emekli olabilmektedir. Bundan önce ki yıllarda 30 yıldan fazla kamuda istihdam eden memur emeklisine kamuda 30 yıl çalışmış gibi ikramiye ödemesi yapılmaktaydı.

Ancak bu konuda mahkemeye yapılan başvurular ve şikayetlerin artması ile tekrar inceleme başlatıldı ve kamuda 30 yıldan fazla çalışanların ikramiyelerinin ödeneceği duyuruldu ve emekli memurlara müjdeli bir haber verilmiş oldu. Buna göre emeklilere prim olarak her ay milyonlarca para veriliyor.

BİR YIL SÜRE ŞARTI KOŞULDU

Bilindiği gibi memur emeklisinin primini alabilmesi için gerekli evrakları ile beraber Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmesi gerekmektedir. Müracaatlar için tarih şartı koşuldu ve adayların 29 Ocak 2017 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

Kamuda 30 yıldan fazla istihdam etmiş ancak 30 yıl olarak emekli ikramiyesi almış olan memur emeklileri gerekli evrakları dahilinde Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmesi gerekmektedir. 29 Ocak 2017 tarihine kadar müracaat etmeyen adaylara emekli prim ödemesi verilmeyecek.

Buna göre 30 yıldan fazla kamuda istihdam etmiş ve 30 yıllık emekli ikramiyesi alan memurların alacakları net olarak hesaplanacak ve parça parça memur emeklilerine ödemeler yapılacak.
Editör: TE Bilisim