Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da bedelli askerlik görüşmesinin Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri TSK yetkilileri ile görüşmenin seçim sonrası yapılacağı açıklanmıştı. Bu açıklama ardından Başbakan Binali Yıldırım'da konu hakkında önemli detayları duyurdu ve rakamlar ile bedelli askerlik hakkında ifadeler kullandı.

Buna göre bedelli askerlik bekleyen 5,5 milyon kişi olduğu ve her sene 350 bine yakın kişinin askere alındığı söylenerek sorunun çözülmesi için görüşmeler yapılacağı ifade edildi. Peki bedelli askerlik çıkarsa ücreti ne kadar olacak, bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı yönünde Gazeteci Yazar Ata Benli resmi hesabından önemli bir açıklama yaptı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bedelli askerliğin çıkartılmasından sonra resmi olarak ücret kamuoyuna duyurulacaktır. Yani şuan için resmi bir duyuru yok. Fakat Gazeteci Yazar Ata Benli resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyurusu 5,5 milyon kişinin bedelli askerlik beklediği ve bedelli ücretinin 20 bin lira olma konusunda görüşmelerin yapıldığını açıkladı. Gazeteci Yazar Ata Benli'nin paylaşmış olduğu içeriği hemen aşağı bölümden sizlerle paylaşıyoruz.

Editör: TE Bilisim