Bakan Şimşek 100 Yeni Projenin Müjdesini Verdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek partilerin seçim vaatlerini değerlendirirken CHP’yi eleştiri yağmuruna tuttu. Kendi seçim vaatleri hakkında da konuşan Şimşek, yakında 100 yeni proje açıklayacaklarını belirtti. CHP’nin bütçe dışı fonlarla seçim vaatlerinde bulunduğunu dile getiren Şimşek, bu fonların genelde yardım için kullanılan fonlar olduğunu belirtti. 4 fon bulunduğunu söyleyen Şimşek, bunlardan birinin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu olduğunu açıkladı. Bakan Şimşek, bu fonlarla devletin valilerinin ve kaymakamlarının fakir fukaraya sahip çıktığını belirtti. CHP’nin artık gözünü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’na diktiğini söyleyen Şimşek, diğer bir fonun da Savunma Sanayii fonu olduğunu söyledi. Bu fonun varlık sebebi de ülkenin uzun vadeli savunma araçlarını üretmek olduğunu söyleyen Şimşek, hangi fonu nereye kullanacaklarını muhalefete sordu.

CHP’nin vaatlerinin bu fonlarının tamamının toplanması durumunda bile yerine gelmeyeceğini belirten Şimşek, Değerli taşlardan ÖTV ve KDV alındığının da altını çizerek onların bu durumu bilmemesi mümkün değil dedi. Herhangi bir vatandaş olarak değerli taş içeren mücevher alırsanız hem ÖTV hem de KDV ödersiniz bunu da bir parti lideri mutlaka biliyordu dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İstanbul’daki Forum İstanbul toplantılarında yaptığı konuşmada 2016 yılında enflasyonda hızlı bir düşüş yaşamayı beklediklerini söyledi. Bu yıl yağış ve tarımsal hasıla açısından olumlu bir yıl olacağını söyleyen Şimşek, yılın ikinci yarısında bu sayede enflasyonun aşağıya düşebileceğini de sözlerine ekledi. Şimşek, Cari açık rakamlarına da değinerek, cari açıktaki enerji kaynaklı daralmayı yeni göreceklerini söyledi. Mayıstan itibaren petroldeki düşüşün enflasyona etkili olmasını beklediklerini de söyleyen Şimşek, tasarruflar yüzde 19’u aşarsa cari açığın yüzde 2 seviyesine inebileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim