Ülkemizde bilindiği üzere sığınmacı olarak yaşayan 3,5 milyon Suriyeli yaşamaktadır. Suriyeliler ilk olarak sınıra kurulan konteynır ve çadır kentlerde barınmakta olup buradan pek çok Suriyeli ayrılarak kendi imkanları doğrultusunda Türkiye'nin dört bir yanına yerleşmektedir.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna Suriyelilere kalıcı konutun verilmesi konusu gündeme gelmişti ancak net detaylar olmadığı için İşin Olsa ekibi olarak bilgileri adaylarımıza verememiştik. Suriyelilere kalıcı konutların verilmesi hakkında kamuoyuna yeni duyurunun yapılması beklenirken sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından çok önemli bir açıklama geldi.

SURİYELİLERE KALICI KONUT VERİLECEK!

Türkiye'de barınan 3,5 milyon Suriyeli sığınmacı için hükümet gündeme kalıcı konut konusunu getirdi ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından konu hakkında açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklama da ülkemizin sivil halkın zarar görmemesi için çalışmalarını sürdürdüğü ve Suriyelilere kalıcı konut konusunun mutlaka gündeme geleceği ve önümüzdeki günlerde de konuşulacak şeylerin olduğu belirtildi.

Buna göre İşin Olsa ekibimizin tahminine göre sınır hattında bulunan konteynır ile çadır kentlerin yerine TOKİ gibi kurumların yüksek katlı konut merkezleri yapması ve buraların Türkiye'ye sığınan Suriyeli halka verilmesi bekleniyor. Yakın zamanda kamuoyuna yeni bir açıklama yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim