Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bilindiği üzere TÜBİTAK aracılığı ile her sene on binlerce öğrenciye burs vermektedir. Öğrencilerin burs alabilmek için başarılı olmaları ya da projeleri ile derece elde etmeleri gerekmektedir.

Buna göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yeni yapılan açıklama ile öğrencilere müjdeli bir haber verildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yapılan açıklama da başarılı öğrencilere aylık 2 bin lira burs imkanının verileceği açıklandı. Peki bu burstan kimler yararlanabilir, nasıl başvuru yapılır?

KİMLERE BURS İMKANI VERİLECEK?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamasında Fen Bilimleri ile Sosyal Bilimlere ilginin artırılabilmesi için burs miktarının ve sayısının artırıldığı duyurulurken başarılı öğrencilere 2 bin lira aylık burs verileceği söylendi. Peki kimlere burs imkanı verilecek?

Buna göre Uluslararası Bilim Olimpiyatları/ Proje Yarışmalarında derece alan öğrencilere ya da üniversite sınavlarında ilk 5 bine giren öğrencilere aylık 2 bin lira burs ödemesinin yapılacağı müjdelenerek yine üniversite sınavında ilk 5 bin ile 10 bine giren öğrencilere de aylık bin 500 lira bursun verileceği belirtildi.