Ülkemizde bilindiği üzere geçtiğimiz seneden beri İstanbul'a üçüncü havalimanı yapılmaktadır. Ülkemizde her sene hava trafiği kullanım oranları giderek artmakta ve yurt dışına yapılan seferler de genel olarak transfer yeri olarak kullanılmaktadır. Bu sebepten dolayı hem Türkiye'nin diğer ülkelere iyi temsil edilmesi hemde milyonlarca yolcunun aktarımının sağlanması için İstanbul'a üçüncü havalimanı yapılıyor.

Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamasında üçüncü havalimanı hakkında bazı değinmeler yaparak havalimanında çalışacak personel sayısı hakkında da müjdeli duyurular yaptı.

BAŞLANGIÇTA 100 BİN PERSONEL ALINACAK

Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama da İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanının devasa büyüklükte olduğu ve başlangıçta 100 bin kişinin burada çalışacağını belirterek 2023 yılına kadar bu sayının 225 bine kadar yükseltileceğini müjdeledi.

Havalimanının açıldıktan sonra teknoloji ile donatılarak tüm işlemlerin otomatik olarak bilgi işlem sistemleri ile gerçekleştirilmesi için çalışmaların yapılacağı duyuruldu. İlk aşama da İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanı 90 milyon kişiyi konuk edecek iken daha sonra bu sayı 200 milyona çıkarılacak yani hatanın ve gecikmenin yaşanmaması için havalimanına çok önem verilecek.

Editör: TE Bilisim