Ülkemizde yapılmaya devam edilen sektörlerde sıklıkla kamuoyuna yüksek maaşlı çalışacak işçi bulunamadığına dair haberler düşmektedir. Dün kamuoyuna yeni bir haber daha düştü ve İşin Olsa ekibimize gelen yoğun rağbetten sonra sizlere bu haber hakkında tüm detayları paylaşma isteği duyduk.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan görüşme de personel alımlarına ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Türkiye'nin bilindiği üzere dört bir yanında damacana su dağıtımı ve tüp dağıtımı sektörü halen devam etmekte olup bu sektör için Antalya'da yüksek maaş ile çalışacak işçinin bulunamadığı belirtildi.

BİNE YAKIN PERSONEL AÇIĞI VAR!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan görüşme de ATSO meclis üyesi Cihangir Deniz önemli iddialarda bulundu. Cihangir Deniz tarafından yapılan açıklama da Türkiye'de işsizlik sorunu olduğunun söylendiği ancak kendilerinin çalışacak işçi bulamadıklarını belirtti.

ATSO meclis üyesi Cihangir Deniz tarafından yapılan açıklamaya göre bölgede 500 civarı bayilerinin olduğu her bayide 4 - 5 çalışan olduğu ve her bayinin bir ya da iki personel açığı bulunduğu belirtilerek işçilerin ortalama 2 bin lira civarı maaş aldığı ve günlük her seferde müşterilerden en az 2 - 3 lira bahşiş alınarak aylık ortalama 3 - 4 bin lira maaşla çalışacak eleman bulamadıkları söylendi. Buna göre ATSO meclis üyesi Cihangir Deniz tarafından yapılan açıklamaya göre Antalya bölgesinde faaliyetlerini sürdüren 500 tüp ve damacana su dağıtım firması aylık 3 - 4 bin lira maaş ile çalışacak bine yakın işçi bulamıyor. Adaylarımız gerekli araştırmaları yaparak bölgede çalışmak için başvurularını gerçekleştirebilir.