Ülkemizde bilindiği üzere sahip olduğunuz bankamatik kartı ile izin veren tüm bankaların ATM'lerinden para çekebilirsiniz. Ancak bu para çekim işlemlerinde komisyon ödenmektedir. Komisyon ödemeden para çekebilmek için ancak bankamatik kartınız hangi bankaya aitse o bankanın ATM'sinden para çekmeniz gerekmektedir.

Yine aynı şekilde debit kart yani ön ödemeli kartlar ile de tüm bankaların ATM'sinden para çekiliyor fakat bu çekim işlemlerinde bankadan bankaya değişen komisyon ücretleri bulunmakta olup bazı bankaların 100 lira çekim işleminde 10 liraya kadar komisyon aldığı bilinmekteydi.

100 LİRAYA EN FAZLA 2 LİRA 30 KURUŞ ŞARTI!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve yapılan açıklama ile ATM'lerden 100 lira çekim işlemene bankaların bundan sonra en fazla 2 lira 30 kuruş komisyon ücreti alabileceği belirtildi. Yani yüksek komisyon ücretlerine son verildi.

İlgili uygulama ile bazı bankaların komisyon oranlarında azalmaya gidildi. Bilindiği üzere bazı bankaların 100 liralık çekimlerinde yüzde 10'a varan 10 lira civarı komisyon aldığı bilinmekteydi. Bu uygulama ile artık ATM'lerden para çekilirken en fazla bankalar müşterilerden 2 lira 30 kuruş komisyon çekebilecektir.