Ülkemizde bilindiği üzere dört bir bölgede operasyonlar devam etmekte olup artık Türkiye sadece sınır için operasyonları ile gündeme gelmemekte olup dünya basınında sıklıkla sınır dışı operasyonları ile manşet olmaya devam etmektedir.

Pek çok bölgede askeri personel sayısı yetersiz olduğu için rütbeli askerler sık sık görevlere çıkmakta ve günlerce karargahlara dönememektedir. Buna göre 18 Nisan 2018 tarihi itibari ile askeri personellere müjdeli bir haber verildi ve maaşlarına iyileştirme zammı yapıldığı belirtildi. Peki iyileştirme zammı hakkında detaylar nedir? İşin Olsa ekibi olarak bilgileri sizlere aktarıyoruz.

MAAŞLARA İYİLEŞTİRME ZAMLARI YAPILDI

18 Nisan 2018 tarihinde kabule dilen iyileştirme zamları ile askeri personellerin maaşlarında artışa gidildi. Buna göre 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile Türk Silahlı Kuvvetleri TSK bünyesinde görevlerin maaşlaarına 400 TL iyileştirme zammı, SAT / SAS ve Komando sınıflı askeri personellerin maaşlarına 679 lira, deniz hizmet sonrası 4 yılı aşmış askeri personellerin maaşlarına 553 lira, deniz hizmet süresi 8 yılı aşmış olan askeri personellerin maaşlarına 690 lira, deniz hizmet süresi 12 yılı aşmış askeri personellerin maaşlarına ise 813 lira yan ödeme ve iş güçlüğü tazminatında iyileştirme yapılmıştır açıklaması yapıldı.