Milyonlarca kişinin aldığı asgari ücret tutarına her sene zam gelmektedir. Bunan önce ki senelerde asgari ücrete oldukça düşük miktarda zamlar gelmekte ve işçiler bu zam oranından memnun olmamaktaydı. 2016 yılında yapılan görüşmeler ile asgari ücrete %30 oranında zam yapıldı ve bin lira seviyelerinde olan asgari ücret bin 300 lira seviyesine yükseltildi. 7 milyona yakın kişiyi ilgilendiren bu haber ile işçiler zamdan oldukça memnun olmuştu. 2017 yılına sayılı günler kala işçiler yine asgari ücrete zam müjdesi bekliyor ve yüksek miktarda zam beklenmektedir. Peki asgari ücret tutarı 2017 yılında ne kadar olacak? Açıklama yapıldı mı?

6 Aralık Tarihine Dikkat Çekildi

Asgari ücret hakkında yapılan görüşmeler devam ederken 6 Aralık 2016 tarihine dikkat çekildi. Söz konusu bu tarihte görüşme yapılacak ve tarafların teklifleri dinlenip görüşler alınacak. Türk-İş ile TÜİK bin 600 lirayı komisyona sunacak. Nasıl bir yanıt gelecek bilinmiyor ancak bazı sendikaların asgari ücretin en az 2 bin lira olması gerektiği belirtilmektedir.

6 Aralık Salı günü yapılacak olan görüşmelerin ardından konu hakkında açıklama yapılması ve yıl sonuna kadar asgari ücrete ne kadar zam yapılacak konusunda resmi bir duyurunun yapılması beklenmektedir. Sosyal medya da asgari ücretin bin 500 lira seviyelerinde olacağı da söylenmektedir.
Editör: TE Bilisim