Ülkemizde düzenli olarak altı aylık ya da birer yıllık süreli olmak üzere belirlenmiş oranlarda zam yapılmaktadır. Asgari ücret tutarı en son bin 404 TL olarak belirlenmişti. Buna göre sigortalı olarak çalışan personellerin hiçbirisi şu anda bin 404 TL'den aşağı maaş almamaktadır. 2018 yılına girmemize sayılı günler kaldı ve yeni dönemde asgari ücret tutarının ne kadar olacağı şimdiden merak edilmeye başlandı.

Her ne kadar asgari ücret tutarı ülkemizde düşük olarak bulunsa da bu tutar genel olarak hükümet, sendikalar ve özel şirketlerin görüşmesi ile belirlenmektedir. 2017 yılı için asgari ücret tutarı bin 404 TL olarak belirlenmiş ve işçilerin eline aylık olarak en az bin 404 TL geçeceği belirtilmişti. Buna göre ilgili tutar hem özel sektör firmaları hemde kamu kurumlarında kullanılmaktadır.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GÖRÜŞMELERİ

2018 yılına artık sayılı günler kaldı ve yeni dönemde asgari ücret tutarının ne kadar olacağı konusunda görüşmeler yapılacak. Peki asgari ücret 2018 yılında ne kadar olacak, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak. Şu an için malesef bu soruların yanıtları bilinmiyor fakat 2018 yılına yakın zamanda yapılacak olan açıklamalardan sonra yeni dönemde asgari ücret tutarının ne kadar olacağı duyurulacaktır.

TÜM EKONOMİ HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ