Ülkemizde özel sektör firmalarında ve kamuda işçi pozisyonlarında istihdam etmekte olan personeller asgari ücret tutarı üzerinden maaş almaktadır. Asgari ücret 2018 yılı için bilindiği üzere bin 603 TL olarak belirlenmişti. Ancak bir iş veren için bir işçinin brüt aldığı maaş 2 bin lira civarında gözükmektedir. Ülkemizde kamu kurumlarında istihdam etmekte olan memurlar ve emekliler için yılın Ocak ile Temmuz ayında zam yapılmaktadır.

Memurlar ile emeklilere ne kadar zam yapılacak, enflasyon rakamları ile zam oranları yüzde 7'yi bulacak söylentileri dolaşırken asgari ücrete zam yapılacak mı sorularıda merak ediliyor. Peki asgari ücrete Temmuz zammı yapılacak mı, asgari ücret Temmuz zammı ile ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Memurlara ve emeklilere yılın iki bölümünde zam yapılmaktadır. Ancak asgari ücrete toplu olarak yıl başında zam yapılmaktadır. Bilindiği üzere bu sene asgari ücrete yüzde 14 civarında zam yapılmış ve tutar bin 603 TL'ye yükseltilmişti. Yani Temmuz ayında kamu kurumlarında istihdam etmekte olan personellerin maaşlarının artmasını sağlayacak ancak asgari ücret tutarında her hangi bir değişiklik olmayacak. Resmi Gazete aracılığı ile ypaılan duyuruda bin 603 TL tutarın 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerliği olduğu açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim