Asgari ücret tutarında bilindiği üzere senelik olarak zamlar yapılmaktadır. Son yapılan zam ile asgari ücret tutarı şu anda bin 404 TL'dir ve sigortalı olarak çalışan kişiler en az bin 404 TL'ye çalışmaktadır. 2018 yılına girmeye sayılı günlerin kaldığı şu sıralar asgari ücret ile çalışan milyonlarca kişi asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücrete yapılacak zam oranı, asgari ücret 2018 yılında ne kadar gibi aramalar yapmaya başladı.

Buna göre konu hakkında kuruluşlar, topluluklar yorumlar yaptığı gibi hükümet cephesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında da asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik görüşmeler yapılmaya devam ediyor. Peki 2018 yılı için asgari ücrette görüşülen ücretler ne kadar?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK

Asgari ücret konusunda hükümet tarafından toplantılar yapılmaya başlandı. Özel kuruluşlardan yapılan yorumlarda asgari ücretin en az 2 bin TL olması isteniyor tabi bu rakamlar belirlenmeden önce hükümet görüşmeler yapmakta ve asgari ücrete ona göre zam yapılmaktadır.

Asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik yapılan yorumlara bakıldığında en iyi ihtimalin bin 500 - bin 600 TL arasında olması beklenmektedir. Tabi henüz masada görüşülen rakamların kadar olduğu, zam oranının ne kadar olacağı yönünde net rakamlar paylaşılmadı.

TÜM EKONOMİ HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim