Arap Prensten Bursa’ya Büyük Yatırım!

Bursa Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Arap Prensi Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud sağlık alanında Bursa’ya büyük bir yatırım yapmayı planlıyor. Prensin yatırım yapacağı projenin yaklaşık 1,5 milyar dolar civarında olması bekleniyor. Araplar, bu yıl yapılan ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP işbirliğinde ve İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD) destekleriyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi. Arap yatırımcılar bu fuarda Bursa ve çevresinde yapımı devam eden ve projelendirilen pek çok lüks konuta ilgi gösterdi. Aynı zamanda Arap yatırımcılar mevcut projeler için de arazi baktı.

Suudi Arabistan prensi Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud’da fuarı takip etmek için Bursa’ya geldi. Pens burada yapılacak bir sağlık şehri için yetkililerle görüştü. 1,5 milya dolar yatırım yapmayı düşündüğü sağlık şehri için arazi de baktı. Bu haber Bursa’da büyük heyecan yarattı. Eğer bu proje gerçekleşirse, yaklaşık 500 bin metrekare alanda her türlü sağlık hizmetinin ve eğitiminin verileceği dev bir şehir kurulacak.

Prens Al Saud fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Bursa’da gelecek için yatırım yapmayı düşündüklerini, bu yatırımların ne olacağına ziyaret sonunda kendi aralarında karar vereceklerini, kurulacak olan sağlık şehri sayesinde hem Türkiye’den hem dünyadan insanların tedavi olacağını söyledi. Prens, Özellikle BTSO'nun konuya çok ciddi yaklaştığını ve kendilerine yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi. Proje BTSO öncülüğünde Arap yatırımcılar tarafından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na da sunuldu. Projeye Bakan Müezzinoğlu’nun da olumlu baktığı öğrenildi.

Dev sağlık şehrinin organize Sanayi bölgesi gibi tasarlanması bekleniyor. Arap prensin bu yatırıma kesin bir gözle baktığı belirtiliyor. Aynı zamanda sağlık şehrinin içinde termal, spa ve yaşlı bakım merkezinin de olduğu bir sağlık köyü kurulması da planların içerisinde var.

Editör: TE Bilisim