Araç Alırken İlk Olarak Yakıt Tüketimine Bakılıyor

Türkiye’deki vatandaşların araç satın alma davranışları üzerinde TNS Sofres tarafından özel bir araştırma yapıldı. Bu araştırmanın sonucunda ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar…

“Otomobil Müşterilerinin Satın Alma Davranışları” üzerinde Tüketici finansmanı şirketi TEB Cetelem tarafından özel bir çalışma yapıldı. Bununla ilgili değerlendirme sonucunda bir rapor hazırlayan Cetelem, hazırladığı raporda araç satın alan vatandaşların davranışlarının netlik kazandığını belirtti. Rapor sonucuna göre araç alacakların en çok yakıt tüketimini dikkat ettiği ortaya çıktı. Bu araştırma şirket tarafından her yıl tekrarlanıyor. Ancak bu yıl araştırmaya Türkiye, İspanya, Almanya, Fransa, Portekiz, Polonya, Birleşik Krallık gibi Avrupa ülkelerine ek olarak Brezilya, Çin, Japonya, Güney Afrika ve ABD’de eklendi.

Raporda bu yıl 80 milyonun üzerinde otomobil satışıyla Dünya genelinde yeni bir rekor kırılmasının beklendiğine dikkat çekildi. Aynı zamanda 2020 yılında otomobil pazarında 100 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşılmasının beklendiği de belirtildi. Aynı zamanda araç satışı konusunda gelişmiş ülkelerin pazarlarının giderek doyum noktasına ulaştığı belirtilirken, Avrupa’da bir gerileme yaşanıyor. Dünya sıralamasında Japonya ve ABD’nin gerisinde kalan Avrupa, .000 kişiye düşen 582 binek araç sahipliği oranına geriledi. Türkiye ise 2020 yılına kadar bin kişiye düşen araç sayısında en büyük artış yaşanacak ülke olacak. Ülkemizde bu gün bin kişiye düşen araç sayısı 171 olurken 2020 yılında bu sayının 236ya çıkması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim