Antalyalılara Yatırım Müjdesi

Menderes Türel Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayları ile birlikte seçim çalışması için Batı Antalya turu düzenleyen Milletvekili Adayı, Kaşlı vatandaşlara yatırım konularında müjdeli haberlerini söyledi. Yoğun sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği aday tanıtım toplantısında ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel vatandaşlara konuştu. Menderes de Lütfi Elvan için destek isteyerek Antalya artık hayallerine daha güçlü bir şekilde ulaşma imkanına sahip. Bunun nedeni ise ulaştırma bakanımızın Toroslar’ın evladı bir dostumuz memleketlimiz bir hemşehrimiz olması. Bakanımız sizlere müjdeli haberleri verecek diyerek konuşmasını sürdürdü.

Lütfi Elvan konuşmasına başlarken bakanlık dönemindeki Türkiye’ye yapılan ulaşım yatırımlarından bahsetti. Kaş’ın ulaşım sorunu olduğuna dikkat çekerek Antalya’ya daha kolay bir şekilde ulaşım olmasını hedefliyoruz. Bu yüzden bizler de kısa zaman da Antalya’dan Kalkan’a kadar ulaşım sorununu bölünmüş yolla halledeceğiz. Tasarladığımız bu projemizin içerisinde tünel olacak ve biraz kuzeyden geçiş yapacağız, sahil şeridini kullanmayacağız. Yapacağımız tünellerden sadece bir tünelimizin uzunluğu 8 kilometre olacak. Hemen hemen 1,5 kilometrelik viyadükler yapılacak ve kısmen hazırlanmış durumda. Ulaşım projesi biter bitmez yolumuzda 19 kilometre kısalıyor ve çok kısa bir sürede Antalya’dan Kaş’a ulaşma imkanına kavuşmuş olacaksınız diyerek devam etti.

Sonra da çiftçi vatandaşlara kolaylık olması için Kaş-Gömbe yollarını düzenleyeceklerini dile getirerek Kaş-Kalkan kıyı şerit yolundaki virajların kalkacağını söyledi ve Kaş-Gömbe-Korkuteli-Elmalı yolumuzun proje çalışmaları tamamlanmak üzere dedi. Bu proje çalışmalarını bitirir bitirmez ihalesine çıkacağız ve o zor coğrafyayı çok rahat ve konforlu bir şekilde geçmenizi sağlayacağız. Siz bir düşünün Kaş’la Kalkan arasındaki yolu ve biraz önce finike-Demre üzerinden geçtik. Buranın be kadar olduğunu sayanınız oldu mu hiç diyerek 112 virajımız var dedi. Biz bu virajların tamamını kaldıracağız ve artık onlardan kurtulacaksınız diyerek devam etti.

Bir de Antalya’nın batısında beklenen havaalanı projesi için de konuşarak sözlerini şöyle devam ettirdi, en çok da Kaş’ın tarımda çok büyük potansiyeli olduğu için bu bölgede yoğun bir şekilde gölet yapımına hızlanmalıyız. Burada sulamayı daha iyi yapabilmemiz için bunu yapmalıyız.