Piyasalarda altın ne kadar olacak. Seçim dönüşü inişli çıkışlı bir seviye izleyen altında yükseliş başladı. yeni yıla altın yükselerek başladı işte detaylar.

Altının gram fiyatı, Suudi Arabistan ile İran  arasındaki gerilim ve küresel piyasalardaki azalan risk iştahının etkisiyle, 2016  yılının ilk işlem gününe yüzde 2'nin üzerinde artışla başladı. 
 
  Altının gram fiyatı, küresel risk iştahının azalmasının altının ons  fiyatını artırması ve dolar kurundaki yükselişin etkisi ile önceki kapanışa göre  yüzde 2'nin üzerinde prim yaparak 101,82 liraya çıktı. 
 
 Dün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr yaptığı  açıklamada, İran ile diplomatik ilişkilerini durdurduklarını, İranlı görevlilerin  ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını ilan etti. Açıklamanın ardından  küresel piyasalarda risk algısı artarken, bugün altının onsu yükselişe geçti,  dolar/TL yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesi olan 2,9502'yi gördü. 
 
Altının onsu, önceki kapanışa göre yüzde 1'in üzerinde değer kazanarak  1.074,22 dolara kadar çıkarken, altının gram fiyatı ise 101,82 lirayı gördükten  sonra şu dakikalarda 101,60 lira seviyelerinde dengelendi. 
Analistler, yurt içinde açıklanan aralık ayı enflasyon verisinin  beklentilerin üzerinde artmasının TL üzerindeki baskıyı artırdığını belirterek,  öğleden sonra ABD'de açıklanacak verilerin dolar kuru üzerinden altının gram  fiyatında da belirleyici olacağını ifade ediyor. 
 
Altının gram fiyatında 102 lira seviyesinin önemli direnç konumunda  olduğunu aktaran analistler, olası düşüşlerde ise 101 lira seviyesinin destek  konumuna gelebileceğini tahmin ediyor. 
 
Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 169 liradan, Cumhuriyet  altını ise 685 liradan satılıyor. 2015 yılının son işlem gününde çeyrek altın 165  liradan, Cumhuriyet altını 669 liradan işlem görmüştü.