7 Haziran seçimlerinden sonra artış gösteren Altın'ın kaderi yine bir seçime bağlı. ADANA Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, 1 Kasım seçimlerinin Altındaki belirsizliği sonlandıracağı görüşünü bildirdi.


Altın fiyatlarının 107 ile 112 lira arasındaki fiyatlarda oynadığını belirten Oda Başkanı Oğuz Başman, bu hareketlenmeyi Rusya’nın Suriye meselesi ve Çin’deki devalüasyonuna bağladı. Türkiye’nin ons bazında altın fiyatlarında belirleyici olmadığını anlatan Başman, "Geçen hafta ons bazında bir gerileme oldu. Bunda Rusya’nın Suriye meselesine karşı ülkelerin düşüncelerine karşı katı durmaması. Bu bölge açısından rahatlatıcı, pozitif bir hareketlenme oldu. İç piyasada ise Türkiye’nin 7 Haziran seçimleri sonrasında dolar fiyatlarının artmasına bağlı olarak altın fiyatları yükseldi. 1 Kasım seçimleri sonrasında Türkiye’de 7 Haziran seçimleri sonrası belirsizlik ortamında olduğu gibi dolar fiyatlarında artış olursa, altın fiyatlarında da yükselme olacaktır" dedi.

’DÜĞÜN SEZONU OLUMLU GEÇTİ’

Ramazan ve Kurban Bayramı arasında kuyumcular için düğün sezonunun olumlu geçtiğini de vurgulayan Başman, "Bu yıl iki bayram arasında altın sezonunda hareketlenmelerin olduğunu söyleyebiliriz. Müşterilerimizin geçmiş yıllara göre düşen bir alım gücü var. Önceki yıllarda ilimize gelen gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi oluyordu ama artık onlar da pek rağbet etmiyor. Ancak biz yine kuyumcular olarak ilerisi için umutluyuz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim