Aile Bakanlığından 7 bin kadro müjdesi!

Aile Sosyal Destek Programı"nı (ASDEP) 4 ilde hayata geçirdiklerini belirten Aile Bakanı ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 77 Milyon vatandaşın bu uygulama kapsamına gireceğini söyledi. Uygulamanın her 500 aileye bir danışman düşecek şekilde yaygınlaştırılacağını da sözlerine ekleyen İslam, 7 bin uzman alınacağının da müjdesini verdi. Ancak uzmanlar sadece KPSS puanı ile değil özel sınavlara da tabi tutulacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hükümetin yetim veya babası askerde olan çocuklar için harekete geçtiğini belirterek, "yetim aylığı" uygulamasının Türkiye'de ilk defa başlayacağını belirtti. Babası askerde olan çocuklar ve anne babasını kaybeden çocukların bu çalışmadan faydalanacağını dile getiren İslam, bu çocukların 18 yaşına girene kadar her ay devletten 100 lira aylık alacağını da açıkladı. Yapılacak ödeme eğer anne hayatta ise anneye, ama hayatta değil ise çocuğa bakan ebeveyne yapılacağı da açıklandı.

Ayşenur İslam yaptığı açıklamalarda "Özel İstihdam Büroları"nın Kadınların doğum izinlerinde işinden ayrılmadan çocuğunu uzun süre büyütebilmesini sağlaması amacıyla yeni bir düzenleme ile hayata geçirileceğinin sinyallerini de verdi. Bu önerinin mecliste engellenmesi nedeni ile hayata geçirilemediğini belirten İslam, bu önemli bir çözüm olacaktı dedi. Bu düzenlemeyi tekrar gündeme getireceklerini de sözlerine ekledi.

4 ilde hayata geçirilen "Aile Sosyal Destek Programı" kapsamında 77 milyon vatandaş için yenilikler yapılacağını dile getiren İslam, bu kapsamda her 500 aileye bir danışman düşmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. 7 bin danışmanın işe alınacağını belirten İslam, bu uzmanların sadece KPSS puanı ile değil, aynı zamanda özel bir sınava tabi tutularak istihdam edileceklerini söyledi. Aile içinde sorunlar kangren hale gelmeden ve cinnete dönüşmeden bu sistem sayesinde müdahale etmelerinin daha kolay olacağını belirten İslam, uygulamanın pilot illerde başladığını ve uzmanların buralarda riskli durumları bir çok kurum ve kişi ile ortak çalışarak tespit ettiklerini söyledi.