Gıda, giyim, barınma vb. gibi ihtiyaçlar düşünülerek aralıklarla açlık ve yoksulluk sınırları belirlenmektedir. Her ne kadar açlık ve yoksulluk sınırı beklentilerin yukarısında rakamlar ile de duyurulsa yayımlanan veriler günlük ihtiyaçların hesaplanması sonucu oluşturulmuştu.

Memur Sendikası olarak bilinmekte olan Memur-Sen tarafından yapılan açıklama ile açlık ve yoksulluk sınırı rakamları belirlendi. Peki Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar? Türkiye de açlık ve yoksulluk rakamları ne kadar?

AÇLIK VE YOKSULLUK RAKAMLARI

Memur-Sen tarafından yapılan açıklama ile 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1.725 lira olduğu belirtilirken yine 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 4.715 lira olduğu duyuruldu. Buna göre dört kişilik bir ailenin asgari ücret ile evini geçindirmesi açlık sınırının altında olurken memur maaşları ile bir evi geçindiren kişi ise Memur-Sen duyurusuna göre yoksul olarak sayılmaktadır.

Yoksulluk sınırı olan 4 bin 715 liradan daha fazla maaş almakta olan 4 kişilik bir aile ise yoksul olmaktan çıkıyor. Memur-Sen tarafından yapılan açıklama ile açlık sınırının 1.725 lira olduğu duyuruldu. Ancak bilindiği üzere ülkemizde binlerce aile asgari ücret maaş ile geçinmeye çalışmaktadır. Memur-Sen açlık ve yoksulluk sınırı verilerin barınma, gıda, giyim ve temel ihtiyaçların baz alınarak hesaplandığı belirtildi.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim