Esnafın beklediği müjdeli haber sonunda açıklandı. Geçtiğimiz aylarda milyonlarca mükellefe sağlanan vergi borcu yapılandırmalarından sonra şimdi de esnafın  yüzünü maddi olarak güldürecek beklenen o haber geldi.

750 bin esnafın 25 Şubat 2017 tarihine kadar basit usül olarak görev başlangıcı yapanların beyanname vermesi durumunda 8 bin liraya kadar olan yıllık kazançlarından vergi alımı gerçekleşmeyecek. Hükümet tarafından başlatılan bu vergi indirimi ayrıca 2017 yılının ilk uygulaması olarak görülecek. Yani kısacası 20 bin lira kazanç sağlayan bir esnaf için  8 bin lirası ödeyeceği vergilemenin dışında tutulacak. Yapılan bu vergi uygulaması ile birlikte esnaflara kazanç istisnası sağlanmış olacak. Ayrıca 25 şubata kadar verilmesi beklenen beyannameleri vermeyen esnaflar ise haklarını kaybedecekler.

750 bin esnafı ilgilendiren bu vergi kolaylığı için zaman kaybetmeden en geç 25 Şubat 2017 tarihine kadar beyannamelerinizi vererek sizlerde hükümet tarafından sunulan esnafa kazanç istisnası sağlayacak olan bu uygulamadan yararlanın.

Sabah’ın yayınladığı habere göre;  Hükümet yetkilileri  esnafa ve tüccara  5 puanlık indirim yapıldığı ancak bordrolu olanlara yapılmadığına dair konuşulan iddiaları lise gerçeği yansıtmadığını dile getirdiler.
Editör: TE Bilisim