Ülkemizde sigortalı olarak istihdam etmekte olan işçiler işten ayrıldıklarında yeni bir işe girene kadar işsizlik maaşı alabilmektedir. İşsizlik maaşı alabilmek için adayların belli başlı şartlara sahip olması gerekmektedir. Peki işsizlik maaşı ne kadar oldu, işsizlik maaşı nasıl alınır, işsizlik maaşı başvurusu nereye ve nasıl yapılır?

2018 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

2018 yılına girilmesi ile tüm maaşlara zam yapıldı. Tüm meslek maaşları arttığı gibi yine işsizlik maaşına da zam yapıldı. Buna göre hükümet cephesinden yapılan açıklama da 2018 yılı işsizlik maaşının 850 TL ile bin 610 TL (805 TL - 1.610 TL) arası olduğu belirtildi. Bu tutar daha önce 705 TL ile bin 411 TL arasında idi. Peki işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL ve NEREYE YAPILIR?

İşten çıkarılan işçilerin işsizlik maaşı alması için ne gerekiyor ve başvurularını nasıl yapabilir. Buna göre adaylar İŞKUR aracılığı ile müracaatlarını yapabildiği gibi yine www.iskur.gov.tr ve e-devlet portalı aracılığı ile yapılabilmektedir. Yapılan müracaatlar çabuk bir şekilde sonuç vermekte ve işsizlere maaş bağlanmaktadır.

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI ve DETAYLARI

İşsizlik maaşı alabilmek için belirli şartlara sahip olmanız gerekmektedir. Örneğin en az adayın 600 gün sigorta priminin ödenmiş olması gerekmektedir. 600 gün sigorta primi ödenen kişi 240 gün boyunca ve 900 gün sigorta primi ödenen kişi 300 gün boyunca işsizlik maaşı alabilmektedir. En düşük işsizlik maaşı 805 TL oldu. Geçtiğimiz seneye göre 100 TL'lik bir zam yapıldı.

Editör: TE Bilisim