Ülkemizde bilindiği üzere milyonlarca emekli bulunmaktadır. Emekliler çalışmış oldukları yıl süresi, prim günleri ve prim ücretlerine göre emekli maaşı almaktadır. 2018 yılına girilmesi ile birlikte emeklilerin maaşlarına zamlar yapıldı. Peki 2018 emekli maaşı ne kadar oldu?

İşin Olsa ekibimize yoğun rağbet gösterilmesinden dolayı bizlerde sizler için 2018 yılı emekli maaşı ne kadar oldu? özel içeriğini ürettik. Bu haberimiz aracılığı ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli maaşı ne kadar, işçi emeklisi maaşı ve memur emeklisi maaşını yaptığımız araştırmalara göre elde ettiğimiz verileri sizlerle paylaşıyoruz.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli maaşı ne kadar? Buna göre tüm verileri sizlere açıklıyoruz. 2018 yılına girilmesi ile birlikte en düşük memur emeklisi maaşı bin 910 TL (1.910 TL) olarak duyuruldu. Yine en düşük işçi emeklisi maaşı ise 939 TL oldu. Tabi 2000 öncesi işçi emekli maaşları ise bin 545 TL (1.545 TL) olarak açıklandı.

Emeklilere 2018 yılına girilmesi ile birlikte ortalama yüzde 4'lük bir zam yapıldı. Kamuoyuna çıkan son haberlere göre ortalama yüzde 4'lük bir ek ödemenin daha yapılacağı belirtiliyor ancak bu konu hakkında henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmedi ve yeni gelişmeler olursa sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.