2016 yılına girilmesi ile asgari ücrete %30 oranında ciddi bir artış geldi ve net olarak bin lira seviyelerinde seyreden asgari ücret bir anda bin 300 liraya yükseltildi. Asgari ücrete gelen 300 liraya yakın zammın ardından işçiler bu zamdan memnun olduklarını dile getirdi. Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi ve pek çok şeye gelen zam ile geçim sıkıntılarının yaşanmaması için işçiler asgari ücretin yine artırılmasını istiyor. Peki 2017 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Bu konu hakkında kesin bir sonuç var mı? İşte detaylar.

Çalışma Bakanı Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2017 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte 2017 yılında asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı.

Bakan Mehmet Meüzzinoğlu konu hakkında önemli açıklamalar yaptı ancak net olarak 2017 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına dair bir duyuru yapmadı. Önümüz deki salı günü taraflar ile görüşme yapılacağını belirten Mehmet Meüzzinoğlu iki tarafında taleplerini alacaklarını ve bu talepler doğrultusunda asgari ücretin 2017 yılında ne kadar olacağını duyuracaklarını belirtti. Ay sonuna kadar asgari ücretin net olarak ne kadar olacağı belirlenecek olup işçiler asgari ücrete yine iyi bir zammın gelmesini beklemektedir.
Editör: TE Bilisim