Türkiye İstatistik Kurumunun son yayımladığı veriye göre işsizlik oranları yüzde 12.1'e kadar gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmasında istihdam seferberliğini başlattığını duyurmuştu. Bu seferberliğin başlaması üzerine pek çok kuruluş yıl içerisinde binlerce personel alımı yapacağını duyurdu.

Yine Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında istidam seferberliği başlattıklarını belirterek 2 milyon kişiye istihdam seferberliği yaratacaklarını duyurdu. Peki alınacak olan personeller hangi pozisyonlarda ve nerede istihdam edecek.

İşsizlik Oranı Azaltılacak

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığın bünyesinde toplam bir buçuk milyon üye olduğunu söyledi ve buraya üye olanların yanlarında bir kişiye istihdam yapacağını duyurarak toplam bir buçuk milyon kişiye istihdam verileceğini belirtmiş oldu.

Yine İŞKUR sağladığı istihdam sayısının da 500 bine çıkartılacağı haberinin de öğrenilmesi ile yıl sonuna kadar toplam 2 milyon kişiye istihdam fırsatı verilecek. TÜİK son verilerinde işsizlik oranı yüzde 12.1 seviyesindeydi yıl sonuna kadar İŞKUR ile TOBB aracılığı ile iki milyon adaya iş imkanının verilmesi, özel sektörde de binlerce istihdam yaratılması ve kayıt dışı istihdam oranlarının ciddi oranda azaltılması sağlanılabilirse işsizlik yüzdesi önümüzde ki sene yek haneli rakamlara rahatlıkla düşecektir.
Editör: TE Bilisim