Çay Mahallesi’nde bulunan bir depoda Çay Mahallesi’nde bulunan bir depoda MERSİN Gümrük Müdürlüğü tarafından konulan 1400 ton kaçak etin kokusu mahalle sakinlerini rahatsız ediyor.

 

Çay Mahallesi’nde bulunan bir depoda yaklaşık aklaşık 3 aydır depoda kalan çürümüş etin kokusu, özellikle hamile kadınların ve hastaların tepkisine yol açarken, çocukların vücutlarında yaralar çıkmaya başladığı belirtildi. Birçok kişi de akşam saatlerinde mahalleden ayrılarak, daha uzakta bulunan yakınlarının evlerinde kalıyor.

 

Vatandaşlar, bozuk etin D-400 karayolu üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesinin kuzeyinde saklandığı soğuk hava deposunun elektriklerinin de kesik olduğunu ifade ederek, bekletilen çürümüş etlerin üzerindeki brandanın akşama doğru kaldırıldığını, bu nedenle de saat 19.00’dan sonra kokunun artarak dayanılmaz bir hal aldığını dile getirdi.

 

Mahalle sakinlerinin artan şik?yetleri üzerine Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı DBP’li Yüksel Mutlu, Gümrük Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Görüşmede, çürümüş binlerce ton etin imhasına bugün başlanacağı, ancak bu sürecin 15 gün sürebileceği belirtildi. Çay Mahallesi sakinlerinin çürümüş tonlarca et kokusuna maruz bırakılmasına tepki gösteren Mutlu, vatandaşların günlerdir sosyal medya, cep telefonu üzerinden veya bizzat belediyeye gelerek şik?yette bulunduklarını ve sorunun çözülmesini istediklerini dile getirdi. Mutlu, sorunun kendilerine intikal ettiği günden başlayarak sorunun çözümü için çaba gösterdiklerini, yetkililerle görüştüklerini ve bugün başlanacağı belirtilen etlerin imhasında da belediye olarak ekipler ve iş makineleriyle çalışmalara yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Hürriyet

Editör: TE Bilisim