Bilindiği gibi bundan önce ki kanunlara göre emekli olan adaylar 30 yıldan fazla çalışmışta olsa 30 yıllık ikramiye almaktaydı. Yani kişi emekli olduğunda 40 yıl dahi çalışmış olsa 30 yıl çalışmış gibi ikramiye almakta ve 10 yıllık ikramiyesini almamaktaydı.

Ancak yapılan görüşmeler ve kanun düzenlemesi ile ortada ki bu problem giderildi. Buna göre 30 yıldan fazla çalışan ve emekli olanlara artık çalıştığı sene sayısı kadar ikramiye verileceği duyuruldu ve daha önce ki yıllarda da 30 yıl çalışmış olup 30 yıllık ikramiye almış olan adayların ikramiye ücretlerinin ödeneceği duyurulmuştu. Emeklileri sevindiren haber geldi ve ikramiye ödemeleri başladı. Buna göre 130 bin emekliye toplam 700 milyon liralık ikramiye ödemesi yapılıyor.

408 BİN KİŞİYE ÖDEME YAPILACAK

Yayımlanan verilere göre 2015 yılından önce 30 yıldan fazla kamuda istihdam etmiş ancak primini 30 yıl üzerinden almış olan toplam 408 bin emeklinin olduğu belirtildi. Buna göre Mart ayında 408 bin kişi arasında 130 bin kişilik bir bölüme toplam 700 milyon liralık ödemeleri yapılacak. Diğer emeklilere ise yine önümüzde ki aylar içerisinde ödemeleri yapılacak.

EMEKLİLER NEREYE BAŞVURU YAPACAK

Peki 30 yıldan fazla çalışıp ta emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan emekliler ödemelerini almak için nereye başvuru yapması gerekmektedir. Buna göre emeklilerin mahkemeye ya da başka mercilere başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Ödemeler otomatik olarak hesaplanmakta ve ödemeler maaşa yansıtılmaktadır.
Editör: TE Bilisim