Türkiye erken seçime gidiyor ve erken seçim öncesi dolar ile euro kurunda ciddi değişmeler meydana geldi. Öyle ki erken seçim açıklamasından ortalama bir hafta gibi süre sonra dolar neredeyse 5 TL euro ise 6 TL'ye dayanmıştı. Merkez Bankasının faizlerde değişiklik yapması, piyasaya döviz aktarılması gibi çözümleri ile dolar yeniden düşüşe geçti ancak dolar ile euro şu sıralar yeniden yükseliyor. Peki 1 dolar kaç TL oldu, 1 euro kaç TL oldu, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altında son durum nedir? Altına yatırım yapılır mı? Sizler için ekonomi değerlendirmesi yapıyoruz.

DOLAR ve EURO KURU DEĞİŞİMİ

Dolar'ın 4,45 TL'ye kadar düşmesinin ardından yeniden yükselişe geçtiği görüldü. Şu an 1 dolar 4,60 TL'den işlem görmektedir. 6 Haziran saat: 12.00'da 4,62 TL'den işlem gören dolarda 2 kuruşluk azalma meydana geldi. Şu an euro ise 5,40 TL'den işlem görmekte olup son 24 saattir birkaç kuruşluk değişimi mevcuttur.

Peki altında son durum nedir? Gram altın baz alınacak olursa bir dönem 200 TL'ye kadar çıkan gram altın şu anda 191 TL seviyelerindeydi. Dün 193 TL'den işlem gören gram altın 24 saatlik süre içerisinde birkaç liralık azalma ile eridi. Altın yatırımcısı son 24 saat içerisinde zarar etti.

Editör: TE Bilisim