Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 2015 yılında yapılan protokol ile 6 il pilot bölge seçilerek “Hastanelerde Manevi Rehber” projesi başlatılmıştır. Başarıya ulaşılan çalışma ile 2017 yılında bu sayı 38 şehir ve 115 hastaneye ulaşmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün Diyanet işleri Başkanlığı ile imzaladığı proje kapsamında 2017 Mart ayında 43 il ve 83 yurtta pilot bölge seçilmiş ve olumlu sonuçlar alınması üzerine KYK, projeyi yaygınlaştırma kararı almıştır. Manevi Rehberlik programının amacı; belirtilen kurumlarda dini açıdan destek almak isteyen kişilere bilgi aktarmaktır.

Diyanet, kredi yurtlar kurumu ve hastane gibi kamu kurumları dışında cezaevi, yetiştirme yurtları ve huzurevlerinde de görevlendirme sağlamaktadır.

Değerler Eğitimi – Duyarlı Sınıflar projesi 2011 yılında hayata geçirilmiş olup; Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve İl Müftülükleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri arasında imzalanan protokolle okul öncesi, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim verilmeye başlanmıştır. Programın amacı; Değerler eğitiminin en açık özeti değer kazandırmaktır. Değerlerin davranış, tutum ve ürün olarak sergilenmesi için uygulama alanı yaratmak; öğrencilerin sevgi, saygı, hoşgörü, sorumluluk, dürüstlük, demokrasi gibi temel insani değerler doğrultusunda gerekli bilgi, beceri ve eğilimler edinmesine rehberlik etmektir.

Değerler eğitmeni; okul öncesi, ilk ve orta öğretim kurumlarında açılacak seçmeli ders sınıflarında eğitmen olarak görev alabilmektedir.

İlgili kamu kurumları il bazlı müftülüklerden personel talebinde bulunmaktadır. Bu kapsam da Manevi Rehber ya da Değerler Eğitmeni için talepte bulunan kişiler müftülüklere başvuruda bulunarak mülakata alınmaktadır. Görev alacak personelin dini ya da eğitim alanında bilgisi olmasına rağmen rehberlik, iletişim ve değerler konularında yeterli olmamaktadır.

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi gelen talepler doğrultusunda “Manevi Rehberlik ve Değerler Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Programı” için başvuru almaya başlamıştır. Eğitim programından başarı ile mezun olan katılımcılara sertifikaları ile birlikte Prof. Dr. Suat Cebeci’nin Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları tarafından yayımlanan “Dini Danışma ve Rehberlik” kitabı hediye edilecektir.

Uzaktan Eğitim Program İçeriğinde şu eğitimler verilecektir;

  • Manevi Rehberlik ve Dini Danışmanlık
  • Değerler Eğitmeni Eğitimi
  • Eğitimcinin Eğitimi
  • Liderlik Dersleri
  • İletişim Dersleri
  • Görüşme Teknikleri

Eğitime başvurular http://yusem.yalova.edu.tr/ adresinden gerçekleştirilmektedir.

Yalova Üniversitesi 

Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi

Eğitim Danışmanlığı

Tel: 0850 346 78 54

YÜSEM tarafındna yayımlanan resmi yazıya ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim