Ülkemizde bilindiği üzere üniversiteye girmek isteyen adaylar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile üniversite sınavı yapılmaktadır. Bundan sonra adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında yeni detaylar ortaya çıkarken sonunda duyuru yapıldı buna göre tüm detaylar öğrenildi.

YKS SORU SAYILARI

YKS'nin ilk oturumunda Türkçe ve Temel Matematik sınavı yapılacak bu sınavda toplam 80 soru sorulacak, yabancı dil sınavına girmek isteyenlere ise 80 soru sorulacaktır.

YKS'nin ikinci oturumunda Türk Dili ve Edebiyatı - Sosyal Bilimler 1, Matematik, Sosyal Bilimleri 2, Fen Bilimleri dersleri olmak üzere toplam 160 soru sorulacak. Yabancı dil sınavına girmek isteyenlere ise 80 soru daha sorulacaktır.

YENİ SİSTEMİN ESKİ SİSTEMDEN FARKLARI

Eski sistemde YGS'de 160 soru sorulurken yeni sistemde 80 soru sorulacaktır. Yine YKS'nin ilk oturumun da adayların temel becerilerine bakılacak ikinci oturumda ise adayların daha çok alan bilgisine bakılacaktır.

YGS ile LYS farklı tarihlerde yapılırken YKS bir günde tamamlanacaktır. Hem adaylara daha az soru sorulacak hemde puan türü 18'den 5'e indirildi. İki yıllıklar için adayların 150 ve üzeri, 4 yıllık üniversiteler için adayların 180 ve üzerinden puan alması gerekmektedir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim