Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene bilindiği üzere lise mezunu ve lise son sınıf öğrencilerine üniversite sınavı yapılmaktadır. Üniversite hayali kuran gençler bu sınavlara girerek seviyelerine göre puanlar almakta ve isterlerse mezun kalmakta isterlerse başvurularını yaparak üniversiteli olabilmektedir.

YGS ile LYS'nin beğenilmemesinden dolayı hükümet harekete geçti ve alınan karar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin uygulanacağı belirtildi. Buna göre 2018 yılından itibaren YKS yapılacak. Peki YKS'de açık uçlu soru sorulacak mı? Bu konu hakkında YÖK Başkanı önemli bir duyuru yaptı ve YKS'de açık uçlu sorunun sorulup sorulmayacağı hakkında detaylar öğrenildi.

AÇIK UÇLU SORU OLMAYACAK!

YÖK Başkanı Saraç tarafından yapılan duyuruda YKS'de açık uçlu sorunun sorulmayacağı belirtildi. Bilindiği üzere YKS'de açık uçlu sorunun sorulmayacağı merak konusu olmaktaydı ancak gelen bu son açıklamadan sonra milyonlarca öğrenciye müjdeli haber verilmiş oldu. Öğrenciler açık uçlu soruları zor bulduğu için YÖK Başkanı Saraç'da bu ifadeleri kullandı ve açık uçlu soruların çok riskli olduğu ve yeni dönem sınavlarında artık açık uçlu soruların sorulmayacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim