Her sene öğrenciler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, Lisans Yerleştirme Sınavı gibi üniversite sınavlarından puanlar alarak üniversitelere yerleşmeye çalışmaktadır.

Normal bölümler ile uzaktan öğretim öğrencileri arasında diploma açısından her hangi bir fark bulunmuyor. Bu konu hakkında pek çok öğrenci Yükseköğretim Kuruluna şikayetler de bulunmaya devam etmekteydi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç uzaktan öğretim öğrencileri için önemli bir duyuru yaptı ve diplomaların değişeceğini ifade etti.

DİPLOMALARI DEĞİŞECEK!

Yükseköğretim Kurulu Yekta Saraç tarafından yapılan açıklama ile uzaktan öğretim öğrencileri bölümlerinden mezun olduktan sonra alacakları diplomalarında uzaktan öğretim ibaresinin yer alacağını duyurdu. Fakat her hangi bir karışıklığın olmaması için bu ifade uzaktan öğretim okuyan öğrenciler için geçerli olmayacak ve bu seneden sonra geçerli olacak.

ESKİ ÖĞRENCİLERİ KAPSAMIYOR

Sosyal medya aracılığı le adayların yanlış bilgilendirilmesinden dolayı Yükseköğretim Kuruluna şikayetler gelmeye devam ediyor. Buna göre eski uzaktan öğretim diplomalı ya da şu anda uzaktan öğretim bölümü okuyan öğrencileri bu yasa kapsamayacak. Ancak 2017 - 2018 eğitim - öğretim yılında uzaktan öğretim okuyacak olan öğrenciler okul bitiminde alacakları diplomalarında uzaktan öğretim ibaresinin yer alacağını bilmesi gerekmektedir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ