Bilindiği üzere ülkemiz üniversitelerinde okutman, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, yardımcı doçent, doçent ve profesör kadroları bulunmaktadır. Bir süredir hükümet yardımcı doçentlik ünvanının kaldırılması konusunda görüşme yapmaktaydı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında bu konuda bazı açıklamaları bulunmaktadır.

Yardımcı doçentlik kaldırılacak mı, yardımcı doçent ünvanına sahip olan akademisyenlere ne olacak ve bundan sonra süreç nasıl işleyecek soruları giderek artarken konu hakkında sonunda açıklama geldi.

YARDIMCI DOÇENT ÜNVANI KALDIRILIYOR!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Milli Eğitim Bakanlığına sunulan yasa tasarısının detaylarına bakıldığında yardımcı doçent ünvanının kaldırılacağı ve yerine doktor öğretim görevlisi kadrosunun geleceği görülmektedir. İlgili yasa tasarısının önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması ve oylamaya açılması beklenmektedir.

DOÇENT OLMAK KOLAYLAŞACAK

Yardımcı doçent ünvanının kaldırılması ve yerine doktor öğretim görevlisi kadrosunun getirilmesinden sonra doktorasını bitiren adaylar ve akademisyenler doğrudan doçentlik ünvanına başvurabilecek ve başvurular kolaylaşacak. Şu an için konu hakkında tüm detaylar belli değil ancak YÖK'ün yardımcı doçent ünvanını kesinlikle kaldırmayı planladığı görülmektedir. Meclise konunun taşınması ve açıklamaların yapılması ile İşin Olsa ekibi olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim