Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bir yıllık görev süresi boyunca yaptıklarına ilişkin açıklamalar yaptı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ayrıca milyonlarca öğrenci içinde müjdeli bir haber verdi.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olduğu programda yapmış olduğu flaş açıklamayla 1 yıllık görev sürecinde yapılab icraatlar ile ilgili bilgiler verdi.

İŞTE O KARAR


"Yeni bir yetki devrini de burada  açıklayabilirim. Üniversitelerimiz, bütünleme sınavlarına ilişkin bir takım  endişelerini ve rahatsızlıklarını, sıkıntılarını ifade ettiler bu konulduğundan  itibaren. Biz bugün itibarıyla yükseköğretim kurumlarımıza, öğrencilere  eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce bildirmeleri kaydıyla bütünleme sınavlarını  açıp açmama, yapıp yapmama hususunda yetki devrediyoruz."


"Terörün hedefi, öğrencilere ve  akademisyenlere ve eğitim hayatına yöneldiğinde, bu tehdit ülkenin istiklaline  değil, ülkenin istikbaline yönelik oluyor. Son olaylara baktığımızda  üniversitelere yansımaları tabii ki var ama münferit olaylarla sınırlı kalıyor.  Bu eğitim öğretimi aksatmaya sebebiyet vermiyor. Şiddetin bütünüyle  üniversitelerden dışlanması icap ediyor."

 "Pedagojik formasyonla alakalı bir  çalışma yürütüyoruz. Ülkenin ihtiyaçları ve öğretmen ihtiyacının olduğu yerlere  ağırlık vererek bir formüle varacağımızı düşünüyoruz. Rakamları da önümüzdeki  genel kurulda belirleme durumumuz olabilir. Biz umut tacirliği de yapmak  istemiyoruz. Gerçekçi olalım istiyoruz."

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç: "YÖK'ün eski imajını sırtımızda taşımak  istemiyoruz. Biz YÖK'ün bugünkü uygulamalarıyla değerlendirilmesini istiyoruz."

"Bu sene ailelerin rahat olması lazım.  Yükseköğretim girişle ilgili yapısal bir değişiklik olmayacak. Geçen sene nasıl  hazırlanıyorsa öğrenciler, bu sene de bu şekilde hazırlansınlar. Mevcut sistem  girilecek programın gerektirdiği yetkinliği sorgulayan adil bir düzenek. Burada  bir yapısal bir değişikliği bu sene için öngörmüyoruz, böyle bir planlamamız  yok."

 "Hali hazırda 2547'nin kaldırılması yani  YÖK'ün kaldırılması sürekli gündemde fakat şu gündeme gelmiyor, YÖK kaldırılacak  ama nasıl bir yükseköğretim inşa edilecek. 'Kanunun ruhu olur' diye hukukçuların  bir tabiri var. 2547'yi ben de tasvip etmiyorum. Ama bu kanunun bir ruhu var."

Editör: TE Bilisim