12 Mart 2017 Pazar günü saat: 10.00'da 2 milyon 300 bine yakın adayın başvuru yaptığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tüm Türkiye geneli düzenlendi. Merak ile beklenen sınavın sonuçları dün (28 Mart 2017) tarihi itibari ile ilan edildi.

Sonuçların ilan edilmesi ile adayların puanlarının doğru hesaplanıp hesaplanamadığını kontrol edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınav cevap kağıtlarını erişime açtı. Adaylar sınavda işaretlemiş oldukları optiklerini inceleyerek sonuçlarını kontrol edebilir.

CEVAP KAĞIDINA NASIL BAKILIR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YGS cevap kağıtlarını erişime açtı. Peki cevap kağıdına nasıl bakılır.

https://ais.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip edecek olan adaylar YGS sınav cevap kağıdı görüntüle bölümüne tıklayarak ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapabilir. Sisteme giriş yaptıktan sonra adaylar ÖSYM'nın profillerine eklemiş oldukları optiklerini internet üzerinden kontrol edebilir.

Adaylar optiklerine işaretlemiş oldukları cevapları sınav cevap kağıdı ile karşılaştırabilir ve hangi sınavdan kaç net yaptığını öğrenebilir. Optikleri aracılığı ile puan hesaplaması yapacak olan adaylar kaç puan aldığını öğrenebilir ve puanlarının yanlış hesaplandığını düşüren adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine müracaatlarını yapabilir.
Editör: TE Bilisim