Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 12 Mart 2017 Pazar günü saat: 10.00'da 2 milyon 300 bine yakın adaya Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) düzenledi. YGS'de bu sene uygulanan 09.45 saat kuralı yüzünden yurdun dört bir yanından pek çok aday sınava giremedi ve okul bahçelerinde göz yaşı döktü.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yapıldı yapılmasına ancak basından bir türlü eleştiri oklarını üzerinden çekememişti. 28 Mart 2017 tarihinde YGS sonuçlarının açıklanması bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan duyuru da sonuçların açıklandığı duyuruldu. Peki kaç aday barajı geçemedi.

180 BARAJ PUANINI KAÇ KİŞİ GEÇEMEDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'de bilindiği gibi baraj puanı 180'dir. Adayların Lisans Yerleştirme Sınavına girebilmesi için 180 baraj puanını geçebilmesi gerekmektedir. Peki kaç kişi bu sınavdan baraj puanını geçemedi.

Barajı Geçemeyen Aday Sayısı: 655 Bin

Buna göre Lisans Yerleştirme Sınavına adayların girebilmeleri için 180 baraj puanını geçmesi gerekmektedir. Fakat Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'de toplam 655 bin aday barajı geçemedi. Bu adaylar barajı geçemediği için Lisans Yerleştirme Sınavına giremeyecek. Kalan diğer adaylar ise 180 baraj puanını geçtiği için LYS'ye girebilecektir.