Üniversiteye giriş için yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) kaldırıldı. Bu sistem yerine Yükseköğretim Kurumları Sınavı adı verilen bir sınavın getirildiği YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından duyuruldu.

Öğrencilerin kafası oldukça karıştı. Buna göre kısaltmalarda yapılan hatalardan dolayı tüm paylaşımlar ÜGS, YÖKS ve YKS olarak duyuruldu. Peki yeni üniversiteye giriş sınavının adı ve kısaltması nedir?

YENİ ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bundan sonra adaylara Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapılacaktır. Aslında kamuoyuna paylaşıla YKS, ÜGS ve YÖKS sınavlarının tamamı aynıdır sadece kısaltmalarda yapılan yanlışlıklar konuyu buraya getirmiştir.

Buna göre Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak söylenirken Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) olarak söylenmekte ve burada ki Ö harfi kısaltmaya eklenmemektedir. Yani adayların burada kafasının karışacağı her hangi bir durum bulunmamaktadır. Basında yer alan YKS, YÖKS ve ÜGS sistemlerinin hepsi aynıdır.

Bundan sonra Haziran ayında iki oturum olmak üzere adaylara Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapılacaktır ve son adı ile öğrenciler genel olarak yeni sistem YKS ismini vermektedir. Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak YKS sınav sistemini soru cevap olarak baştan aşağıya değerlendirdik.

YKS SİSTEMİ TÜM DETAYLARI ve DEĞERLENDİRMESİ