Ülkemizde orta okul düzeyinden liseye geçiş ve lise düzeyinde üniversiteye geçiş de öğrencilere belirli sınavlar yapılmaktadır. Bu sınavların ne kadar uygun olduğu konusunda araştırmalar yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEOG'a karşı olduğunu duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve TEOG sınavı kaldırıldı yerine yeni sistem geldi.

Buna göre yeni sistem hakkında yapılan ilk açıklama da liseye geçiş için sınava girecek olan öğrencilere toplam 60 soru sorulacağı söylenmişti. Ancak soru sayısının yetersiz olduğu anlaşıldı ki konu hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni bir açıklama yaptı ve soru sayısını artırdıklarını duyurdu.

SORU SAYISI YÜKSELDİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama da liseye geçiş için yapılacak sınavda 60 soru sayısının 90'a yükseltildiğini duyurdu. Buna göre soru sayısı 30 tane daha yükseltilmiş oldu. Toplam 20 Fen, 20 Türkçe, 20 Matematik,İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Yabancı Dil ve 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere toplam 90 soru öğrencilere yöneltilecek.

Bakan İsmet Yılmaz 6. ve 7. sınıflara soru sorulmayacağını belirtirken açık uçlu soru konusunda da son noktayı koydu. Buna göre Bakan Yılmaz açık uçlu soru sormayı daha önce kararlaştırdıklarını ancak açık uçlu soru sormaktan tekrar vazgeçtiklerini belirtti.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim